maanantai 15. helmikuuta 2016

Jeesus ymmärtää kärsivää

”Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset, hän kykenee auttamaan niitä, joita koetellaan.”(Hepr. 2:18)

Jeesus itse kävi läpi kärsimykset ja kiusaukset. Ainoa ero meihin muihin ihmisiin oli se, ettei Hänessä ollut syntiä. Jeesus eli ihmisen elämän, vaikka oli samalla Jumala. Saatana kiusasi Jeesusta niin kuin hän kiusaa meitäkin. Jeesuksen elämässä oli paljon kärsimystä. Hän kärsi meidän ihmisten tähden, jotta me saisimme rauhan Jumalassa.

Jeesus kykenee auttamaan ihmisiä, joita koetellaan. Älä ihmettele kärsimyksiäsi. Jokainen Jumalan lapsi joutuu kärsimään. Toiset kärsivät enemmän kuin toiset. Kärsimys ei ole merkki siitä, että Jumala on sinut hylännyt. Mestarimme sai kärsimyksiä. Miksemme siis mekin saa kärsimystä elämäämme?

Kärsimys on joskus koettelemusta. Meidän uskoamme koetellaan kärsimyksissä. Meidän tulee silloin roikkua Jeesuksessa kiinni. Meillä voi olla synkkiä ajatuksia. Voimme ajatella silloin Jeesusta ja Hänen elämäänsä. Kärsimys ei ole siis merkki Jumalan hylkäämisestä. Jumala luottaa meihin sen verran, että uskoo meidän selviävän koetuksista. Jotkut kärsimykset ovat sen merkkinä, että olemme Jeesuksen omia. Voimme joutua vaikeuksiin, kun pidämme kiinni Raamatun opetuksista.

Jeesus ymmärtää meitä, joita koetellaan kärsimyksissä ja kiusauksissa. Hän rukoilee jokaisen seuraajansa puolesta. Älä lannistu kärsimyksissäsi. Pidä kiinni Jeesuksesta. Rukoile voimaa kestää vaikeudet. Kun olet kestänyt vaikeudet, uskosi vahvistuu. Uskomme testataan juuri koetuksissa. Meistä hiotaan timantteja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti