perjantai 10. elokuuta 2018

Epäsuosio ja suosio


Epäsuosio ja suosio

Jeesus sai kokea mitä on kiittämättömyys. Hänet hylättiin. Hän sai kokea maailman vihan. Jeesus oli synnitön. Hän rakasti ihmisiä täydestä sydämestä. Hän saikin aluksi maailman suosion. Fariseukset, lainoppineet ja ylipapit tosin vastustivat Jeesusta koko ajan. He olivat Jeesukselle kateellisia. Kansa halusi tehdä yhdessä vaiheessa Jeesuksesta kuninkaan. Kansa ylisti Jeesusta, koska Hän paransi ihmisiä ja opetti heitä viisaasti. Tämä suosio ei ollut kuitenkaan pysyvää.

Muista Jeesuksen kohtaloa. Hän sai osakseen pilkan ja fyysisen kidutuksen. Opetuslapsista vain yksi jäi ristin juurelle. Johannes ei paennut, vaan seurasi Jeesuksen kuolemaa. Jeesus koki hylkäämisen, pilkan ja tuskat. Hän kärsi ristillä meidän syntiemme tähden. Hän koki yksinäisyyden. Jeesus huusi ristillä: ”Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?” Jeesus koki mitä on tappio. Tappiota seurasi kuitenkin voitto. Jeesus voitti ristillä kuoleman, synnin ja sielunvihollisen.

Jeesuksen kohtalo osoittaa, että ihmissuosio on epävakaista. Jeesus sai osakseen hurraa-huutoja. Tilanne muuttui hetkessä. Kansa halusi vapaaksi Barabbaan. Pilatus kysyi kansalta kumman he haluavat vapaaksi; Pilatuksen vai Jeesuksen. Barabbas oli murhamies. Kansa huusi hänet vapaaksi. Jeesukselle he huusivat: ”Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!”

Mitä tästä voi oppia? Älä kiiinnitä huomiota suosioon tai epäsuosioon. Voit olla tänään suosittu ja huomenna epäsuosittu. Epäsuosio voi vaihtua suosioon. Kiinnitä katseesi Jeesukseen. Hän rakastaa sinua tänään ja huomenna. Et joudu Jeesuksen epäsuosioon, vaikka maailma pilkkaisi sinua. Raamattu opettaa, ettei kannata myydä sieluaan suosion saamiseksi. Isossa kirjassa sanotaan, ettei kannata hukata sieluaan suosion saamiseksi. Ole iloinen, jos olet suosittu. Ole vielä iloisempi, jos olet uskosi tähden epäsuosittu. Pääasia on se, että nimesi on taivaan kirjassa. Jos nimesi on taivaan kirjassa, sinä olet matkalla taivaaseen. Iloitse ollessasi suosittu ja iloitse ollessasi epäsuosittu!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti